Stările gripale și homeopatia

Conţinut

Contrar anumitor credințe, homeopatia poate acționa rapid și chiar mai bine atunci când se acționează încă de la primele simptome pentru a ajuta organismul să-și mobilizeze resursele naturale.

Content
Tuburi

De ce răcim mai mult iarna?

Dacă stările gripale apar cel mai adesea în sezonul rece, este din cauză că:

Aerul exterior, care este mai uscat iarna, ne slăbește membranele mucoase respiratorii și le face mai vulnerabile la virusuri.

Iarna stăm mult timp în spații închise, ceea ce facilitează transmiterea virusurilor. De aici și importanța aerisirii camerelor timp de cel puțin 5 minute în fiecare dimineață.

 

Secreții nazale galbene, semn de infecție?

Nu, aspectul mucopurulent face parte din evoluția normală și nu indică o complicație bacteriană.

Pe de altă parte, aspectul secrețiilor (apoase sau groase, transparente, galbene, verzi) îl va ghida pe medic sau farmacist în alegerea medicamentului homeopatic potrivit.

 

Copilul meu este răcit toată iarna! Cum rezolvăm această situație?

Episoadele de răceală sunt foarte frecvente la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 7 ani: în medie 6 până la 8 episoade pe an, în special iarna, și mai ales pentru copiii care merg în colectivitate (creșă, școală).

Este un pasaj obligatoriu, o patologie adaptativă care participă la dezvoltarea imunității la copii. În episoadele recurente de febră, secreții nazale verzi sau galbene sau un nas înfundat (copilul respiră pe gură), trebuie adoptate măsurile obișnuite de igienă.

Cu toate acestea, prescrierea unui tratament de fond de către un medic homeopat poate ajuta la limitarea recurenței și la evitarea complicațiilor infecțioase (și, prin urmare, a antibioticelor repetate).

 

Ce este un tratament homeopatic de fond?

Obiectivul principal al tratamentului homeopatic de fond este de a prelua controlul asupra problemelor de sănătate recurente ale pacientului și de a limita recurențele acestora. Are la bază unul sau mai multe medicamente homeopatice care trebuie administrate în mod regulat: săptămânal, de două ori pe lună sau chiar lunar.

 

Un tratament de fond, da. Dar dacă starea gripală s-a instalat și trebuie să acționez rapid: ce poate face homeopatia?

Contrar anumitor credințe, homeopatia poate acționa rapid și chiar mai bine atunci când se acționează încă de la primele simptome pentru a ajuta organismul să-și mobilizeze resursele naturale.

În cazul unei răceli, ideal este să combinați: Un tratament simptomatic pentru ameliorarea simptomelor imediat ce apar. Există medicamente pentru acest lucru, disponibile în farmacii fără prescripție medicală.

Este o modalitate ușoară de a vă trata indiferent de simptomele răcelii, însoțind în mod natural evoluția acesteia.

Un tratament numit „tratament de fond”. În funcție de modul în care „răciți” și de recurențele anterioare, acesta vă poate fi prescris de către un medic care este familiarizat cu medicamentele homeopatice. Acest lucru vă va permite să limitați recurențele și riscul de complicații.

 

Stare gripală, rinită, rino-faringită, sinuzită, care este diferența?

Rinita este denumirea medicală pentru răceala obișnuită: este o inflamație a căilor nazale cu sau fără prezența secrețiilor.

Rino-faringita este o inflamație a gâtului cu afectare nazală (secreții nazale sau nas înfundat) și posibil febră (max. 38,5°C). Agentul principal este rinovirusul, existând aproximativ 100 de tipuri diferite.

Sinuzita este o boală infecțioasă și / sau inflamatorie a unuia sau mai multor sinusuri (situată în partea superioară a nasului).

 

Ar trebui să mergem la medic pentru o răceală?

Un consult medical nu este întotdeauna justificat în caz de răceală. Cu toate acestea, este recomandabil să consultați un medic:

  • În caz de febră mare, frisoane sau dureri de cap.
  • Dacă simptomele persistă mai mult de 7 zile.
  • În caz de durere a urechii sau debutul unei conjunctivite.
  • Dacă persistă o tuse.
  • În caz de insuficiență respiratorie.

 

Sunt răcit, dar medicul nu mi-a prescris antibiotice. Răceala mea va dura mai mult timp, nu-i așa ?

Răceala este cel mai adesea de origine virală (nu bacteriană), iar antibioticele sunt ineficiente pentru virusuri.

Medicul va prescrie antibiotice numai dacă răceala este însoțită de o complicație bacteriană sau suprainfecție (otită sau sinuzită purulentă).

FAQ
FAQ

Oscillococcinum® poate fi administrat copiilor?

Da, Oscillococcinum® poate fi administrat întregii familii, chiar și copiilor mai mici.
La copiii sub 6 ani, conţinutul tubului unidoză se dizolvă într-un pahar cu apă şi se administrează cu linguriţa sau biberonul, pentru a evita riscul de sufocare.