Homeopatia, un mod de a ne trata

Conţinut

Homeopatia, una dintre terapeuticile care respectă corpul. Are grijă de sistemul natural de apărare a organismului și ne ajută să traversăm iarna în condiții bune.

Content
Homeopatia, un mod de a ne trata mask
text

Cum se apără sistemul imunitar împotriva virusurilor responsabile de starea gripală?

Sistemul imunitar este modul nostru de apărare împotriva bolilor, fie că sunt cauzate de virusuri, microbi sau alți agenți patogeni (ciuperci, paraziți...). Acesta include un sistem de interacțiuni complexe care implică multe organe, precum și diferite tipuri de celule și substanțe. 

De îndată ce un agresor reușește să treacă barierele naturale care sunt, de exemplu, pielea sau mucoasele, sistemul imunitar reacționează.

El stabilește o strategie dublă:

• Prima linie de apărare este sistemul imunitar natural, cunoscut și ca sistemul imunitar înnăscut. El este deja activ la naștere. Se compune din macrofage și globule albe.

• A doua linie de apărare este sistemul imunitar adaptativ, cunoscut și ca sistemul imunitar dobândit. Acesta se dezvoltă și se perfecţionează pe tot parcursul vieţii, implicând alte celule care se activează:

     - Limfocitele de tip B, care produc anticorpi, proteine capabile să distrugă agentul patogen.
     - Și limfocitele de tip T, care distrug direct agresorul.

Unele dintre aceste celule au memorie și sunt capabile să recunoască un agresor care a provocat deja o infecţie și să îl combată mai repede în timpul unei noi intruziuni.

 

visual

Pentru a vă îngriji sănătatea, iată câteva sfaturi pentru a vă consolida sistemul imunitar și pentru a evita să vă îmbolnăviți:

  • Odihniți-vă: încercați să dormiți 7-8 ore pe noapte. Somnul ajută sistemul imunitar să funcționeze și să se refacă.
  • Luați vitamina D: activează celulele albe din sânge necesare pentru a produce anticorpi și pentru a distruge microbii. Se găsește în principal în lapte, ouă și pești uleioși (hering afumat, macrou, sardine etc.).
  • Mâncați fructe și legume: sunt bogate în vitamine care stimulează sistemul imunitar.
  • Faceți sport: sportul ajută la eliminarea toxinelor și stimulează apărarea naturală a organismului.
  • Luați pauze pentru a vă detensiona: yoga, cititul, ieșirea cu prietenii sau grădinăritul ... indiferent de activitate, este esențial să vă relaxați. Stresul și oboseala slăbesc sistemul imunitar.
  • De asemenea, puteți apela la un tratament preventiv homeopatic care va întări sistemul imunitar și va diminua riscul de îmbolnăvire.
FAQ
FAQ

Oscillococcinum® poate fi administrat copiilor?

Da, Oscillococcinum® poate fi administrat întregii familii, chiar și copiilor mai mici.
La copiii sub 6 ani, conţinutul tubului unidoză se dizolvă într-un pahar cu apă şi se administrează cu linguriţa sau biberonul, pentru a evita riscul de sufocare.