Homeopatia, un mod de a ne trata

Conţinut

Homeopatia, una dintre terapeuticile care respectă corpul. Are grijă de sistemul natural de apărare a organismului și ne ajută să traversăm iarna în condiții bune.

Content
Image
Homeopatia, un mod de a ne trata
texte

Cum se apără sistemul imunitar împotriva virusurilor responsabile de starea gripală?

Sistemul imunitar este modul nostru de apărare împotriva bolilor, fie că sunt cauzate de virusuri, microbi sau alți agenți patogeni (ciuperci, paraziți...). Acesta include un sistem de interacțiuni complexe care implică multe organe, precum și diferite tipuri de celule și substanțe. 

texte

De îndată ce un agresor reușește să treacă barierele naturale care sunt, de exemplu, pielea sau mucoasele, sistemul imunitar reacționează.

El stabilește o strategie dublă:

• Prima linie de apărare este sistemul imunitar natural, cunoscut și ca sistemul imunitar înnăscut. El este deja activ la naștere. Se compune din macrofage și globule albe.

• A doua linie de apărare este sistemul imunitar adaptativ, cunoscut și ca sistemul imunitar dobândit. Acesta se dezvoltă și se perfecţionează pe tot parcursul vieţii, implicând alte celule care se activează:

     - Limfocitele de tip B, care produc anticorpi, proteine capabile să distrugă agentul patogen.
     - Și limfocitele de tip T, care distrug direct agresorul.

Unele dintre aceste celule au memorie și sunt capabile să recunoască un agresor care a provocat deja o infecţie și să îl combată mai repede în timpul unei noi intruziuni.

Image
Homeopatia, un mod de a ne trata

Febră, frisoane, curbaturi, dureri de cap... Cum să recunoaștem starea gripală?

Avem câteodată tendinţa de a confunda gripa cu starea gripală, gândindu-ne că desemnează aceeași boală. De fapt, starea gripală și gripa sunt două patologii diferite. Citește și...
Image
FAQ
FAQ

Oscillococcinum® poate fi administrat copiilor?

Da, Oscillococcinum® poate fi administrat întregii familii, chiar și copiilor mai mici.
La copiii sub 6 ani, conţinutul tubului unidoză se dizolvă într-un pahar cu apă şi se administrează cu linguriţa sau biberonul, pentru a evita riscul de sufocare.