Stări gripale, inevitabile iarna

Conţinut

Benignă, dar neplăcută, răceala este o infecție foarte frecventă, în special la copii între 6 luni și 7 ani (6 până la 8 răceli pe an în medie, mai ales toamna-iarna). Este un fel de pasaj obligatoriu, o patologie adaptativă care contribuie la dezvoltarea imunității la copii.

Content
Stări gripale mask
text

Cele mai multe dintre aceste virusuri au două consecințe:

  • Episoade frecvente de răceală, pe fondul unei imunități scăzute. Puteți prinde două răceli la rând de la două virusuri diferite!

  • Răceală sub diferite forme: simptomele asociate sau posibilele complicații variază în funcție de imunitatea pacientului și de ținta virusului: otită acută (cea mai frecventă boală infecțioasă la copiii sub 3 ani), sinuzită acută (mai frecventă la copiii peste 3 ani și la adulți), bronșită acută.

Transmiterea se face mai ales prin aer (particule emise în timpul strănutului și tusei) și prin contact (mâini, mânerele ușilor).

Ești răcit? Măsuri de igienă ca prim reflex

Umeziți mucoasa nazală cu ser fiziologic și adoptați câteva reflexe importante: beți lichide, aerisiți camera, umidificați aerul ambiant.

De ce ?

  • Consumul de lichide, în special băuturi calde, ajută la fluidificarea excesului de mucus care îngreunează respirația și compensează pierderile de apă în caz de febră.
  • Aerisirea locuinței, chiar și pe vreme foarte rece, purifică aerul ambiant. Mai bine să aerisiți 5 minute în fiecare zi decât o jumătate de oră pe săptămână.
  • Umidificați aerul ambiant interior, în special dormitoarele, folosind umidificatoare sau pur și simplu prin uscarea rufelor în dormitor. Nu încălziți încăperile la temperaturi peste 18-20°C, deoarece aerul uscat irită membranele mucoase nazale.

 

Tratament pentru stările gripale

Dacă, în ciuda acestor măsuri de precauție, simptomele vă deranjează foarte tare, puteți recurge la tratament:

  • Un antipiretic pentru febră, dacă este necesar.
  • Antibioticele nu sunt indicate a priori deoarece răcelile sunt aproape întotdeauna de origine virală. Medicul îl poate prescrie în cazul unei complicații bacteriene (otită sau sinuzită purulentă).
  • Tratament simptomatic recomandat de farmacist sau medic: în acest caz, homeopatia poate ameliora disconfortul, poate scurta durata simptomelor și evita complicațiile.

De la primele simptome, cereți sfatul farmacistului sau medicului, care vă pot sfătui cu privire la tratamentul homeopatic adecvat.

FAQ
FAQ

Oscillococcinum® poate fi administrat copiilor?

Da, Oscillococcinum® poate fi administrat întregii familii, chiar și copiilor mai mici.
La copiii sub 6 ani, conţinutul tubului unidoză se dizolvă într-un pahar cu apă şi se administrează cu linguriţa sau biberonul, pentru a evita riscul de sufocare.