Să ne ajutăm organismul să fie pregătit pentru sezonul rece!

Secreții nazale? Corpul meu se apără împotriva unui virus.

Nasul este un posibil punct de intrare pentru virusurile și bacteriile din aerul pe care îl respirăm. Prin urmare, este „armat” în consecință: interiorul nasului este căptușit cu celule care formează mucoasa nazală, un țesut capabil să reacționeze la mediu.

Citește și...

Stări gripale, inevitabile iarna

Benignă, dar neplăcută, răceala este o infecție foarte frecventă, în special la copii între 6 luni și 7 ani (6 până la 8 răceli pe an în medie, mai ales toamna-iarna). Este un fel de pasaj obligatoriu, o patologie adaptativă care contribuie la dezvoltarea imunității la copii.

Citește și...

Cum să fii în formă în timpul sezonului rece?

Starea gripală este contagioasă.

Citește și...

De ce apar frisoanele când avem febră?

Starea gripală este însoțită de o febră moderată care deseori provoacă frisoane și „piele de găină”.

Citește și...

Sunt bolnav, cum pot limita contagiunea?

Virusurile care cauzează starea gripală se răspândesc cu ușurință de la persoană la persoană prin strănut, salivă și, de asemenea, prin contactul cu mâinile sau obiectele.

Citește și...

Cum se răspândesc virusurile care provoacă starea gripală?

Starea gripală este contagioasă, iar virusurile sunt răspândite de la persoană la persoană în multe situații.

Citește și...

Stările gripale și homeopatia

Contrar anumitor credințe, homeopatia poate acționa rapid și chiar mai bine atunci când se acționează încă de la primele simptome pentru a ajuta organismul să-și mobilizeze resursele naturale.

Citește și...

De ce este mai bine să reacționăm încă de la primele simptome ale stării gripale?

Ascultarea propriului corp și atenția la senzațiile pe care le simțiți vă permit să reacționați rapid și să aveți reflexele potrivite pentru a vă ajuta corpul să se apere.

Citește și...

Febră, frisoane, curbaturi, dureri de cap... Cum să recunoaștem starea gripală?

Avem câteodată tendinţa de a confunda gripa cu starea gripală, gândindu-ne că desemnează aceeași boală. De fapt, starea gripală și gripa sunt două patologii diferite. Nu sunt provocate de aceiași factori, nu au aceeași durată, dar au simptome similare însă de intensitate diferită. Să învăţăm să facem diferenţa pentru a le trata mai bine.

Citește și...